Laivan arvoitus

22,73 

Mukaansatempaava seikkailutarina höyrylaivakauden loppuvaiheilta. Kirja tarjoaa myös mainio tavan oppia merimiesslangia – kirjan lopussa on suomennokset käytetyistä sanoista. Kovakantinen, 162 sivua.

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Tuotetunnus (SKU): 978-952-65051-5-2 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

LAIVAN ARVOITUS on fiktiivinen kertomus nuoren miehen lähdöstä merille suomalaiseen rahtilaivaan. Laiva on jo aikansa elänyt höyrylaiva ja on esimerkki siirtymäkaudesta merenkulussa nykyaikaiseen huipputekniseen mekanisoituun rahtiliikenteeseen.
Sama siirtymävaihe oli seikkailunhakuisen nuorukaisen kasvamisessa aikuiseksi haasteellisessa ja kovassakin meriympäristössä. Aikuistumisen myötä tietoisuus maailman ongelmista kasvaa.
Laiva joutuu myös yllättäen keskelle globaalia kriisiä johon nuori mies on osallisena laivan arvoituksellisen tarinan ratkaisuvaiheissa. Samoin uudemman ajan globaalit ongelmat ovat kehittymässä ja tulevat nuorukaisen kasvutarinan osaksi.

Teos on Tapani Launiksen esikoisromaani. Fiktiivisessä tarinassa on aimo annos omakohtaista kokemusta nuoruuden merilläolosta. Tekstissä vilisee merimiesslangia, joihin löytyy selitys kirjan lopussa.