Yleiset toimitusehdot

Toimitusehdot ovat voimassa 20.9.2023 alkaen.

Yleistä

Grafiro.fi -verkkokauppa on Grafiro Oy:n ylläpitämä ja hallinnoima verkkokauppa osoitteessa https://www.grafiro.fi/kauppa

Tuotteiden tilaaminen

Tuotteitamme voi tilata verkkokaupasta, sähköpostilla tai puhelimella. Sähköpostin ja puhelimen kautta tehtyjen tilausten maksutapana on aina ennakkolasku.

Grafiro Oy
https://www.grafiro.fi/kauppa
reima@grafiro.fi
Tärkkisten rantatie 2
21160 Merimasku
Puhelin: 040 556 6175

Tilausvahvistus

Asiakas saa tilauksestaan tilausvahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen heti tilauksen jättämisen jälkeen. Jos asiakkaalle ei tule tilausvahvistusta, tilaus ei todennäköisesti ole onnistunut, tai annetussa sähköpostiosoitteessa on ollut virhe. Kehotamme tällaisessa tilanteessa ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Sopimuksen syntyminen

Sopimus syntyy, kun asiakas on tehnyt tilauksen ja saanut sähköpostiin tilausvahvistuksen.

Toimitustavat

Toimitamme lähetykset kirjeenä tai pakettina tilauksen koon mukaan. Mahdolliset maksulliset lisäpalvelut, kuten kotiin kannettu paketti, valitaan tilauksen yhteydessä.

Pikkupaketit ja kirjeet toimitetaan postilaatikkoon. Jos niitä ei saada mahtumaan postiluukusta / postilaatikkoon, eikä paikalla ole henkilöä ottamassa lähetystä vastaan, jätetään vastaanottajalle saapumisilmoitus ja lähetys on noudettavissa lähimmästä noutopaikasta.

Kun tilaus on otettu käsittelyyn, saa asiakas siitä ilmoituksen sähköpostitse. Jos lähetys on lähtenyt pakettina, on viestissä ilmoitettu seurantatunnus, jolla pääsee seuraamaan lähetyksen kulkua. Jos tuotteet on tilattu pakettiautomaattiin, ilmoitetaan paketin saapumisesta tekstiviestillä. Paketin noutamiseen tarvitaan viestissä olevaa koodia, joten viesti tulee säilyttää.

Maksutavat

Maksutapa valitaan tilauksen tekemisen yhteydessä.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä Netsin ja pankkien kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, Y-tunnus: 2122839-7, Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä, Puhelin: 0207 181830, http://www.paytrail.com

Luottokorttimaksu on mahdollinen Paypal, MasterCard, VISA ja VISA Electron -asiakkaille, jotka ovat ottaneet korttinsa verkkomaksamisominaisuuden käyttöön (tarkempia tietoja tämän ominaisuuden käyttämisestä saat pankistasi).

Kaikki maksutavat ovat erittäin turvallisia. Verkkomaksut ja luottokorttimaksut maksetaan Paytrailin tai NETS:n sivujen kautta. Grafiro Oy ei tallenna tai saa tietoonsa asiakkaiden tilitietoja.

Luottokorttimaksujen varmentamiseen käytetään “Verified by Visa” tai “MasterCard SecureCode” -järjestelmiä. Luottokorttiveloitus hyväksytään ja korttia veloitetaan tämän vuoksi tilaushetkellä.

Jos yllä mainituista vaihtoehdoista ei löydy mieleistä, voit valita maksutavaksi ennakkolaskun, joka lähetetään sähköpostiisi. Ennakkolaskutettujen tilausten toimitusajan laskeminen alkaa siitä, kun saamme tiedon maksusuorituksesta pankista tai asiakkaalta itseltään.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, tulee sinun maksaa tilauksesi aina ennakkoon.

Kampanjakoodit

Kampanjakoodit oikeuttavat kampanjan mukaiseen alennukseen tietyistä tuotteista. Kampanjakoodilla ei saa alennusta lisämaksullisista toimitustavoista. Kampanjakoodia ei voi käyttää, jos asiakkaalla on jo erikseen sovitut alennusehdot. Kampanjakoodin saa käyttöön ostoksissa lisäämällä kampanjan tunnuksen ostoskoriin.

Toimitusmaksu

Toimitusmaksu on ilmoitettu verkkokaupan tilaussivulla. Kirjojen ja tavaroiden toimitusmaksut vaihtelevat toimitustavan mukaan. Mikäli tuotteita jää jälkitoimitukseen niistä ei peritä erillistä toimitusmaksua.

Hinnat

Tuote myydään tilaamishetkellä verkkokaupan sivulla ilmoitettavalla hinnalla. Grafiro Oy pidättää oikeuden olla myymättä tuotetta hinnalla, joka on teknisestä tai inhimillisestä syystä päivittynyt verkkokauppaan olennaisesti väärin. Tällaisessa tapauksessa sovelletaan yleisiä sopimusoikeudellisia periaatteita. Grafiro Oy on yhteydessä asiakkaaseen ennen tilauksen käsittelyä ja kaupan purkaminen on mahdollista.

Verkkokaupassa olevat hinnat ovat yksittäisten tuotteiden kampanjahintoja.

Toimitusaika

Tuotteen arvioitu saatavuus ilmoitetaan arkipäivinä tuotteen tietojen yhteydessä. Arvioitu toimitusaika koostuu tuotteen saatavuusaika-arviosta ja kuljetuksesta.

Saatavuusaika on se aika, jonka kuluessa arvioimme voivamme lähettää tuotteen asiakkaalle.

Pyrimme jatkuvalla seurannalla huolehtimaan siitä, että toimitusaika-arviot ovat todenmukaisia. Toimitusaika-arviot perustuvat todettuihin keskimääräisiin toimitusaikoihin ja ne heijastavat kunkin tavarantoimittajamme toimitusaikoja meille. Toimitusaika-arviot voivat muuttua tuotteen loppuunmyynnin, ilmestymisen lykkääntymisen tai tavarantoimittajiltamme saadun virheellisen informaation vuoksi.

Arkipäiviä eivät ole lauantait, sunnuntait, kansalliset juhlapyhät tai joulu-, juhannus- ja uudenvuodenaatto eivätkä muut päivät, jolloin postia ei kanneta.

Laskun maksaminen

Lasku lähetetään sähköpostitse tuotteen toimituksen yhteydessä. Eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä.

Mikäli laskua ei suoriteta eräpäivään mennessä, siirretään saatava perittäväksi. Erääntyneiden laskujen maksuajan lykkäykset ja muut kyselyt tehdään maksumuistutuksessa annettuihin yhteystietoihin.

Kaikki toimitetut tuotteet ovat Grafiro Oy:n omaisuutta, kunnes ne on kokonaisuudessaan maksettu. Jos maksamatonta laskua ei saada maksumuistutuksesta huolimatta perittyä, on Grafiro Oy:llä oikeus vaatia asiakasta palauttamaan tilatut tuotteet.

Palautusoikeus ja tilauksen peruutus

Kuluttaja-asiakkailla on oikeus peruuttaa tilauksensa kokonaan tai osittain ennen sen toimittamista ja 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Asiakkaan on ilmoitettava tilauksen peruuttamisesta kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen reima@grafiro.fi. Pelkkä tavaran palauttaminen ei peruuttamiseen riitä, vaan asiakkaan on ilmoitettava halustaan peruuttaa sopimus. Jos asiakas peruuttaa tilauksen 14 päivän peruuttamisaikaa noudattaen, on hänen palautettava vastaanottamansa tavara viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Asiakkaan katsotaan vastaanottaneen hänelle lähetetyn kirjelähetyksen seitsemän arkipäivän kuluttua postin merkitsemästä postileimasta, tai paketin ollessa kyseessä sinä hetkenä, kun paketti on luovutettu asiakkaalle. Asiakas maksaa palautuksesta aiheutuneet kustannukset.

Palautettavan tuotteen on oltava samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa, myyntikelpoinen ja käyttämätön. Mikäli tuote on pakattu suojamuoviin tai kalvoon, ei tätä suojusta saa poistaa. Tuotteita tulee tarkastella varoen, eikä niitä saa tarpeettomasti avata. Käyttöön otetun tuotteen arvon alentumisesta vastaa asiakas.

Palautettavan tuotteen ja peruutusilmoituksen mukana tulee olla tiedot tilauksesta, jolle palautus kohdistuu (tilaajan nimi, osoite ja puhelinnumero sekä tilausnumero). Nimettömiä palautuksia emme voi käsitellä.

E-kirjoilla ei ole palautusoikeutta. Palautusoikeutta ei myöskään ole tilauksien perusteella valmistettavilla tuotteilla.

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden tuotepalautuksissa ja peruutuksissa noudatamme kauppalainsäädäntöä ja hyvää kauppatapaa. Palautuksista ja peruutuksista tulee sopia Grafiro Oy:n kanssa.

Grafiro Oy ei ota vastaan peruutusajan jälkeen lähetettyjä palautuksia tai palautuksia, joista ei ole tehty peruutusilmoitusta. Jos aiheeton palautus on lähetetty Grafiro Oy:n asiakaspalautussopimusta käyttäen, veloitamme aiheettomasta palautuksesta aiheutuneet kulut täysimääräisinä. Noutamattomista lähetyksistä perimme tilaajalta 15 € käsittelykulun.

Tilauksen peruutukset ja reklamaatiot ilmoitetaan osoitteeseen reima@grafiro.fi. Tuotepalautukset lähetetään alla olevaan osoitteeseen. Mikäli haluat kysyä tilauksesta tai palautuksesta, ole yhteydessä puh. 040 556 6175.

Asiakkaan maksamien rahojen palauttaminen

Rahat palautetaan kuluttaja-asiakkaalle, jos hän peruuttaa tilauksensa osin tai kokonaan ennen sen lähettämistä tai palauttaa tuotteen vaihto- ja palautusoikeusajan kuluessa. Maksunpalautukset suoritetaan maksujärjestelmäpalvelun tarjoajan toimesta. Sähköpostitse ilmoitetuille peruutuksille tulee varata  24 h käsittelyaika arkipäivinä ruuhkavarauksella.

Reklamaatio

Väärin toimitetuista tai virheellisistä tuotteista tulee reklamoida viipymättä asiakaspalveluumme. Pyrimme ensisijaisesti korjaamaan virheen toimittamalla oikean, virheettömän tuotteen, toissijaisesti sopimalla hinnanalennuksesta tai purkamalla kaupan.

Rajoitukset

Emme myy tuotteita asiakkaille, joilla on erääntyneitä laskuja Grafiro Oy:lle tai asiakkaille, jotka toistuvasti palauttavat tilaamansa tuotteet tai muutoin käyttävät väärin tarjoamiamme palveluita.

Asiakas vastaa antamansa toimitusosoitteen oikeellisuudesta. Toimitusosoite tulee yksilöidä tarkasti ovessa näkyvän nimen, katuosoitteen ja postitoimipaikan mukaisesti. Nimen perässä tulee käyttää c/o merkintää, jos saajan nimi on eri kuin ovessa tai postilaatikossa ilmoitettu (esim. “vastaanottajan nimi” c/o “ovessa oleva nimi”).

Jos asiakas ilmoittaa toimitusosoitteensa virheellisesti ja rahdinkuljettaja asiakkaan virheen vuoksi toimitusehtojensa mukaisesti palauttaa lähetyksen lähettäjälle, Grafiro Oy veloittaa asiakkaalta postitus- ja rahtikulut käsittelymaksuineen (15 € / lähetys). Toimitusehtojensa mukaisesti rahdinkuljettaja varaa oikeuden olla jakamatta lähetystä osoitteeseen, jossa väestörekisteritietojen tai postin omien tietojen mukaan ei asu lähetyksessä ilmoitettua henkilöä. Mikäli lähetys kuitenkin halutaan toimitettavaksi tällaiseen osoitteeseen, tulee käyttää yllä mainittua c/o merkintää.

Yrityksen vastuu ja vastuun rajoitukset

Grafiro Oy ei vastaa yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta toimituksen viivästymisestä. Internet-sivuilla ilmoitettu toimitusaika on arvio. Grafiro Oy ei vastaa tuotteiden virheellisen toimituksen, virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä kustannuksista.

Grafiro Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtojaan ilmoituksetta.

Grafiro Oy toimii hyvän kauppiastavan mukaisesti ja noudattaa toiminnassaan Suomen lakia. Asiakkaan ja Grafiro Oy:n väliset riitatapaukset ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa.

Kaikissa toimintaan liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa pyydetään asiakkaita ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Force majeure

Grafiro Oy ei ole vastuussa toimituksen viivästyksestä tai estymisestä, mikäli syy tähän on Grafiro Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella oleva seikka, kuten tavarantoimitukset estävät sääolosuhteet, luonnonmullistus, sota, onnettomuus, tuonti- tai vientikielto, viranomaisten päätös, liikenteen tai energian jakelun häiriintyminen tai estyminen, työtaistelutoimenpide tai muu vastaava Grafiro Oy:n tai aiemman myyntiportaan toimintaa estävä seikka.

Asiakasrekisteri ja tietosuojaseloste

Asiakastiedot ovat luottamuksellisia eikä niitä luovuteta Grafiro Oy:n ulkopuolisille osapuolille, pois lukien maksujärjestelmäpalvelut, rahdinkuljettajat ja tavarantoimittajat. Sähköpostimainontaa voidaan tehdä tilauksia vastaavista tuotteista.

Tallennamme asiakkaan yhteystietojen lisäksi rekisteröityneiden asiakkaiden henkilöllisyystunnuksen, jota käytetään tavanomaiseen luottokelpoisuuden varmentamiseen ja mahdollisiin perintätoimiin. Epäillyn rikoksen vuoksi asiakas- ja henkilötietoja voidaan luovuttaa poliisille tai muille viranomaisille.

Verkkokaupassamme käytetään avuksi evästeitä verkkokaupan tilatietojen tallentamiseen. Tallennettavia tilatietoja ovat mm. sisäänkirjautumistiedot ja ostoskorin sisältö. Evästetiedostoihin ei tallenneta asiakkaan henkilökohtaisia tietoja.

Tietosuojaseloste

Yhteystiedot:

Grafiro Oy
Tärkkisten rantatie 2
21160 Merimasku
Puhelin: 040 556 6175
Sähköposti: reima@grafiro.fi
Y-tunnus: 3320912-6